fullt
Bilder från norra Europas bästa japanska restaurang
hoppas man kan se vad bilderna föreställer, jag kommer ändå förklara dem...
1: förrätt!! de gula klickarna längst upp är stark (japansk?) senap, kronan längst ner är gjord av gurka, det ovanför gurkan är stekt äggomelett (smakar sött), rökt/gravad lax, de vita formarna var gjorda av rättika och det som ligger i dem är förstås rom.
2: soppa!! "grönsaker" och tigerräka med en äggomelett som denna gång är kokad (fortfarande söt).
3: min dricka!! man fick välja mellan fanta och coca-cola, vilket tar jag?!
4: huvudrätt!! på bilden ser ni att jag med smidighet tar en röd paprika från vårat grönsaksfat.
5: huvudrätt!! tunna skivor av antricot formad som en ros. vi fick dela på våra rosor två och två...
6. huvudrätt! här ser ni rosen av kött uppifrån. neat!!
7: huvudrätt!! jag och tre andra delade på grönsakerna och grillen.
8: huvudrätt!! till huvudrätt fick vi som hade beställt "yakkinicku" ris, en ros av kött, grönsaker & garnering.
9: entrén!! för att få lite känsla till allt detta hade de en liten hörna med japanska dekorationer.
10: huvudrätt!! alla beställde inte samma sak, vissa fick en båt med massor av godsaker på. allt var ätbart förutom masten och träet!!
11: huvudrätt!! ngn fick med en fin fjäril gjord av rättika!!
12: huvudrätt!! ngn fick en blomma med en fjäril på!! jag tror blomman var rättika och fjärilen kanske morot?
13: paus!! i en av de många matpauserna fick man beställa te. tur att jag inte gjorde det, det luktade konstigt!!
14: efterrätt!! otroligt snyggt upplag!! frukt, glass och chokladsås i den urgrävda apelsinen med glassen på.
15: efterrätt!! en cool liten detalj på grädden: BLADGULD!! (smakade inget, men det var nice!!)
jahapp... där har ni det! en bra upplevelse och gott var det! fin utsikt, japanskklädda servitriser och god mat. finns det en bättre överraskning? mormor blev glad iaf och hon blev glad över att alla var där ^^
ni kanske märkte att vi bara hade pinnar att äta med? de behövdes inte till soppan, vi fick dricka direkt ur skålen japaniestile!! fast till efterätten fick vi gaffel & sked... mitt i allting fick jag ont av att hålla pinnarna (ovant) men jag fortsatte utan att säga ngt. vi som åt yakkinicku (vet INTE hur det stavas, kmr inte ens ihåg det rätta namnet!!) fick alltså en grill och med hjälp av pinnarna skulle vi ta en bit kött, doppa det i sojan och sedan lägga det på grillen. sen la man det i riset. gott och roligt!! köttet smakade sött och passade mkt bra till det goda riset. PUSS!!
idol ikväll... hm, vem borde åka? jo, tyvärr calle!! du är väldigt musikalisk och sjunger jättebra men du passar inte för solokarriär, var är ditt band? du är en favorit men alla är bra!! om annat så ska EDDIE lr RABIH åka... annars blir jag jättesur på det svenska folket!!
Kommentarer
Trackback